GRY
 
 

Pudding ryżowy

Dla dziecka od 12. miesiąca życia

Czas przygotowania do 90 min.

Poziom trudności łatwy

fot. materiały prasowe

Składniki

  • 0,5 l mleka
  • 70 g ryżu
  • 0,5 łyżeczki cynamonu
  • 2 jajka
  • 25 g cukru
  • łyżka masła

Przygotowanie

Ryż ugotuj z mlekiem. Ostudź, wymieszaj z jajkami, cynamonem i cukrem. Sześć małych żaroodpornych miseczek posmaruj masłem. Przełóż ryż, zapiekaj godzinę
w piekarniku nagrzanym do 180°C. Przed podaniem udekoruj musem z owoców.

Wypróbuj inne przepisy doskonałe na deser
Polecamy: Kokosowy pudding z żurawiną

źródło: Mamo to ja

Dodatkowe informacje

- Przepis dla alergika

- Przepis dla wegetarianina

Ocena (1 ocena)

5.0
Doładuj
Przeładuj