GRY
 
 

Pudding z bułki

Dla dziecka od 7. miesiąca życia

Czas przygotowania do 25 min.

Poziom trudności łatwy

pudding, deser, pudding z owocami, pudding z bułki
fot. feferoni - Fotolia.com

Składniki

  • 4 kromki bułki wrocławskiej
  • jajko
  • pół szklanki mleka
  • łyżeczka cukru waniliowego
  • łyżeczka masła

Przygotowanie

Bułkę okrój ze skórki, przekrój na pół. Jajko ubij z mlekiem na gładką masę. Dodaj cukier waniliowy. Foremki do zapiekania wysmaruj masłem, włóż bułeczkę, zalej masą jajeczną. Z wierzchu pokryj wiórkami masła. Wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 180°C. Zapiekaj około 15 minut.

 


źródło: edipresse

Dodatkowe informacje

- Przepis dla wegetarianina

Ocena (5 ocen)

4.6
Doładuj
Przeładuj