Pulpety cielęce z warzywami

Dla dziecka od 10. miesiąca życia

Czas przygotowania do 30 min.

Poziom trudności łatwy

pulpety cielęce z warzywami
fot. AdobeStock

Składniki

  • 200 g mielonej cielęciny
  • cebula
  • łyżeczka drobno posiekanej natki pietruszki
  • 2 jaja przepiórcze
  • sól ziołowa
  • drobna kasza kukurydziana

Przygotowanie

Cebulę drobno posiekaj, wyrób z mięsem, jajkami. Dopraw solą i natką pietruszki. Uformuj niewielkie pulpeciki, obtocz je w kaszy. Wrzucaj do gotującego wywaru z warzywami.

Wypróbuj inne przepisy z cielęciną
Polecamy: Leczo z cielęciną

źródło: Mamo to ja
Oceń artykuł

Ocena 5 na 2 głosy

Popularne tematy