GRY
 
 

Pulpety cielęce z warzywami

Dla dziecka od 10. miesiąca życia

Czas przygotowania do 30 min.

Poziom trudności łatwy

fot. materiały prasowe

Składniki

  • 200 g mielonego indyka
  • cebula
  • łyżeczka drobno posiekanej natki pietruszki
  • 2 jaja przepiórcze
  • sól ziołowa
  • drobna kasza kukurydziana
  • olej rzepakowy do smażenia

Przygotowanie

Cebulę drobno posiekaj, wyrób z mięsem, jajkami. Dopraw solą i natką pietruszki. Uformuj niewielkie kotleciki, obtocz je w kaszy. Smaż na złoty kolor na rozgrzanym oleju.

Wypróbuj inne przepisy z cielęciną
Polecamy: Leczo z cielęciną

źródło: Mamo to ja

Ocena (2 oceny)

5.0
Doładuj
Przeładuj