Risotto z warzywami

Dla dziecka od 16. miesiąca życia

Czas przygotowania do 30 min.

Poziom trudności łatwy

risotto z warzywami
fot. AdobeStock

Składniki

  • 50 g ryżu
  • pomidor
  • pół pora
  • kawałek dyni
  • lubczyk
  • 2 łyżki oleju rzapakowego

Przygotowanie

Ryż ugotuj na miękko (ok. 20 minut). Warzywa umyj. Dynię obierz ze skórki. Pomidora sparz wrzątkiem, obierz ze skórki. Warzywa pokrój w kostkę, podduś na patelni z dodatkiem oleju i dwóch łyżek wody. Dodaj ryż i posiekany lubczyk. Całość chwilę podduś

Wypróbuj inne przepisy z wykorzystaniem ryżu
Polecamy: Kaszotto z kaszy jaglanej

źródło: Mamo to ja

Dodatkowe informacje

- Przepis dla wegetarianina

Oceń artykuł

Ocena 5 na 1 głos

Popularne tematy