Reklama

Reklama
  • 10 jajek
  • litr bulionu
  • puszka konserwowanego groszku
  • 6 łyżeczek żelatyny
  • cytryna
  • szczypiorek

Żelatynę namocz w zimnym bulionie. Gdy napęcznieje, podgrzej z resztą rosołku. Odstaw, dodaj sok z cytryny. Jajka ugotuj na twardo w osolonej wodzie. Gdy wystygną, obierz je. 2 jajka pokrój na plastry, pozostałe na ćwiartki. Plasterki jajek ułóż ciasno, jeden przy drugim, na dnie formy do ciasta. Zalej galaretką na 1 cm, wstaw do lodówki. Gdy stężeje, ułóż ćwiartki jajek i troszkę groszku. Zalej galaretką i wstaw do lodówki. Gdy stężeje, połóż resztę groszku. Schłódź.

Reklama

Zobacz inne przepisy na dania dla przedszkolaka

Reklama
Reklama
Reklama