Baba z galaretki
Polecamy przepis na babę z galaretki.
- edipresse
Opublikowano: poniedziałek, 8 kwietnia 2013 18:22
Reklama
Reklama
- 10 jajek
- litr bulionu
- puszka konserwowanego groszku
- 6 łyżeczek żelatyny
- cytryna
- szczypiorek
Żelatynę namocz w zimnym bulionie. Gdy napęcznieje, podgrzej z resztą rosołku. Odstaw, dodaj sok z cytryny. Jajka ugotuj na twardo w osolonej wodzie. Gdy wystygną, obierz je. 2 jajka pokrój na plastry, pozostałe na ćwiartki. Plasterki jajek ułóż ciasno, jeden przy drugim, na dnie formy do ciasta. Zalej galaretką na 1 cm, wstaw do lodówki. Gdy stężeje, ułóż ćwiartki jajek i troszkę groszku. Zalej galaretką i wstaw do lodówki. Gdy stężeje, połóż resztę groszku. Schłódź.
Reklama
Zobacz inne przepisy na dania dla przedszkolaka
Reklama
Reklama
Reklama