Reklama

Ciasto:

Reklama
  • 3/4 szkl. migdałów w płatkach,
  • 1/2 szkl. na masło migdałowe,
  • 1/4 szkl. płatków owsianych,
  • 1,5 łyżki oleju kokosowego,
  • 1,5 łyżki miodu płynnego,
  • 1/4 łyżeczki cynamonu,
  • 1/4 łyżeczki ekstraktu waniliowego,
  • szczypta soli

Polewa

  • 3 łyżki oleju kokosowego,
  • 3 łyżki miodu płynnego,
  • 2 łyżki kakao,
  • szczypta soli

1/2 szklanki płatków migdałów zmiel w blenderze. Rób często przerwy, zeskrobując drobinki migdałów ze ścianek i znów miel. Przerwij, kiedy konsystencja będzie przypominała gęste masło orzechowe.
W młynku do kawy zmiel 3/4 szklanki migdałów w płatkach i płatki owsiane na drobną mąkę i wsyp do miski. Dodaj resztę składników (masło migdałowe, olej kokosowy, syrop klonowy, cynamon, ekstrakt waniliowy i sól) i dokładnie wymieszaj do otrzymania gładkiej masy. Masą wylep silikonowe foremki. W misce umieść wszystkie składniki polewy (olej kokosowy, syrop klonowy, kakao i sól). Wymieszaj dokładnie trzepaczką. Łyżką nakładaj polewę na wierzch babeczek. Wstaw do zamrażalnika na minimum 45 min. Smacznego!

Źródło: materiały prasowe Bakalland

Reklama

Wypróbuj inne przepisy doskonałe na deser

Reklama
Reklama
Reklama