Babeczki migdałowe na zimno
Polecamy przepis na babeczki migdałowe na zimno. Smaczny i pożywny deser dla całej rodziny.Wypróbuj nasz przepis na babeczki.
- Viena
Ciasto:
- 3/4 szkl. migdałów w płatkach,
- 1/2 szkl. na masło migdałowe,
- 1/4 szkl. płatków owsianych,
- 1,5 łyżki oleju kokosowego,
- 1,5 łyżki miodu płynnego,
- 1/4 łyżeczki cynamonu,
- 1/4 łyżeczki ekstraktu waniliowego,
- szczypta soli
Polewa
- 3 łyżki oleju kokosowego,
- 3 łyżki miodu płynnego,
- 2 łyżki kakao,
- szczypta soli
1/2 szklanki płatków migdałów zmiel w blenderze. Rób często przerwy, zeskrobując drobinki migdałów ze ścianek i znów miel. Przerwij, kiedy konsystencja będzie przypominała gęste masło orzechowe.
W młynku do kawy zmiel 3/4 szklanki migdałów w płatkach i płatki owsiane na drobną mąkę i wsyp do miski. Dodaj resztę składników (masło migdałowe, olej kokosowy, syrop klonowy, cynamon, ekstrakt waniliowy i sól) i dokładnie wymieszaj do otrzymania gładkiej masy. Masą wylep silikonowe foremki. W misce umieść wszystkie składniki polewy (olej kokosowy, syrop klonowy, kakao i sól). Wymieszaj dokładnie trzepaczką. Łyżką nakładaj polewę na wierzch babeczek. Wstaw do zamrażalnika na minimum 45 min. Smacznego!
Źródło: materiały prasowe Bakalland
Wypróbuj inne przepisy doskonałe na deser