Reklama

Reklama
  • 1 opakowanie ciasta francuskiego (42 dag)
  • 4 gruszki
  • 10 dag czekolady mlecznej
  • 2 łyżki masła
  • 4 duże jajka
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • szczypta cynamonu
  • masło do wysmarowania foremek

Ciasto lekko rozmroź. Małe metalowe foremki wysmaruj masłem, wylep ciastem, jego nadmiar odetnij, nakłuj widelcem.
Gruszki obierz, wytnij gniazda nasienne, pokrój w cząstki.
Czekoladę rozpuść na parze razem z masłem. Przestudź, wymieszaj z jajkami, mąką i cynamonem. Masę rozłóż na ciasto w foremkach, obłóż cząstkami gruszki.
Piecz w piekarniku rozgrzanym do temp. 220 st. C, aż masa się zetnie (ok. 35 minut).

Reklama

Zobacz więcej przepisów na dania i desery z gruszkami

Reklama
Reklama
Reklama