Babeczki z gruszką
Babeczki z gruszką są świetnym pomysłem na poobiedni deser - wykorzystaj sezon na gruszki i przygotuj pyszny deser z gruszkami.
- Edipresse
Opublikowano: czwartek, 13 października 2016 11:28
Reklama
- 1 opakowanie ciasta francuskiego (42 dag)
- 4 gruszki
- 10 dag czekolady mlecznej
- 2 łyżki masła
- 4 duże jajka
- 2 łyżki mąki pszennej
- szczypta cynamonu
- masło do wysmarowania foremek
Ciasto lekko rozmroź. Małe metalowe foremki wysmaruj masłem, wylep ciastem, jego nadmiar odetnij, nakłuj widelcem.
Gruszki obierz, wytnij gniazda nasienne, pokrój w cząstki.
Czekoladę rozpuść na parze razem z masłem. Przestudź, wymieszaj z jajkami, mąką i cynamonem. Masę rozłóż na ciasto w foremkach, obłóż cząstkami gruszki.
Piecz w piekarniku rozgrzanym do temp. 220 st. C, aż masa się zetnie (ok. 35 minut).
Reklama
Zobacz więcej przepisów na dania i desery z gruszkami
Zobacz także
Reklama
Reklama
Reklama