Reklama

Reklama
  • 1 szklanka płatków ryżowych (np. Lubella z crunchem ryżowym i żurawiną )
  • 1 garstka orzechów nerkowców
  • 3 suszone figi
  • 8 suszonych daktyli
  • 3 łyżki masła orzechowego
  • 1 łyżka pestek dyni
  • 1 łyżka pestek słonecznika

Suszone owoce mocz we wrzątku przez ok. 15 minut, odsącz, posiekaj. Dodaje masło orzechowe, zmiksuj. Wrzuć płatki ryżowe oraz pestki i posiekane, podprażone orzechy, wszystko razem bardzo dokładnie wymieszaj. Tak przygotowaną masę rozsmaruj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia na grubość ok. 2-3 cm. Zawiń mocno w papier, nakryj deską do krojenia i włóż na ok. 2-3 godziny do lodówki.

Reklama

Wypróbuj też inne przepisy na słodycze i desery

Reklama
Reklama
Reklama