Bakaliowe batoniki z masłem orzechowym
Produkty zbożowe są podstawą zbilansowanej diety. Płatki w połączeniu z bakaliami to idealna propozycja na lekki, a zarazem sycący posiłek. Bakaliowe batoniki to pyszne słodka i zdrowa przekąska. Właśnie tak jak lubisz.
- Przepis pochodzi z materiałów prasowych marki Lubella
Opublikowano: poniedziałek, 19 grudnia 2016 17:01
Reklama
Reklama
- 1 szklanka płatków ryżowych (np. Lubella z crunchem ryżowym i żurawiną )
- 1 garstka orzechów nerkowców
- 3 suszone figi
- 8 suszonych daktyli
- 3 łyżki masła orzechowego
- 1 łyżka pestek dyni
- 1 łyżka pestek słonecznika
Suszone owoce mocz we wrzątku przez ok. 15 minut, odsącz, posiekaj. Dodaje masło orzechowe, zmiksuj. Wrzuć płatki ryżowe oraz pestki i posiekane, podprażone orzechy, wszystko razem bardzo dokładnie wymieszaj. Tak przygotowaną masę rozsmaruj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia na grubość ok. 2-3 cm. Zawiń mocno w papier, nakryj deską do krojenia i włóż na ok. 2-3 godziny do lodówki.
Reklama
Wypróbuj też inne przepisy na słodycze i desery
Reklama
Reklama
Reklama