Bananowe kominy
Naleśniki nie muszą być nudne. Polecamy naleśniki z bananami i soczystymi malinami.
- Piotr Modelewski
Opublikowano: piątek, 14 marca 2014 15:38
Reklama
- szklanka mąki pszennej
- jajko
- ½ szklanki mleka
- ½ szklanki jogurtu
- 2 łyżki miodu
- pół rozpuszczonej mlecznej czekolady
- łyżka płaska kakao
- 3 banany
- szklanka malin
- łyżka oliwy
- cukier puder do posypania naleśników
- listki mięty
Umyj starannie jajko i wbij do misy miksera. Dodaj mleko, jogurt, mąkę, miód, rozpuszczoną czekoladę, kakao. Zmiksuj wszystko na gładkie ciasto. Odstaw na pół godziny, aby ciasto dojrzało. Używając pędzelka posmaruj patelnię oliwą. Kiedy tłuszcz się rozgrzeje, łyżką wazową wlej na patelnię porcję ciasta. Smaż naleśniki z obu stron na złoty kolor.
Umyj i obierz ze skórki banany. Owiń je naleśnikami i pokrój na kawałki. Postaw naleśniki i posyp cukrem pudrem. Udekoruj je malinami i listkami mięty.
Reklama
Wypróbuj inne przepisy doskonałe na deser
Zobacz także
Reklama
Reklama
Reklama