Reklama

Ciasto:

Reklama
  • 100 g marchewki
  • 75 g rodzynek
  • 125 g miękkiej margaryny bezmlecznej
  • 125 g cukru
  • 2 jajka
  • 150 g bezglutenowej mieszanki jasnych mąk 3PAULY
  • 50 g mąki kukurydzianej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia ( bez glutenu )

Lukier:

  • 60 g cukru pudru,
  • 1-2 łyżki soku pomarańczowego lub z cytryny

Umyj, obierz i zetrzyj marchewki. Namocz rodzynki.
Wymieszaj w jednej misce mokre składniki – margarynę i jajka, a w drugiej suche składniki (tj. mieszankę mąk, cukier i proszek do pieczenia). Połącz zawartość obu misek, dodaj marchew i rodzynki. Wszystkie składniki dobrze wymieszaj.
Rozgrzej piekarnik do 180ºC, wypełnij foremki do babeczek ciastem, wstaw do piekarnika i piecz przez około 35-40 min.
Aby zrobić lukier, wymieszaj cukier puder i sok na gładką masę i pokryj nim babeczki.

Polecamy: Babeczki rafaello

Reklama

Sprawdź inne słodkie przepisy

Reklama
Reklama
Reklama