Bezglutenowe knedle z owocami (dla alergika)
Bezglutenowe knedle z owocami to propozycja obiadu dla dziecka, które ma alergię lub nie może spożywać produktów z glutenem. Knedle są smaczne i łatwe w przygotowaniu.
- Przepis dodała nasza czytelniczka Joanna G.
Opublikowano: piątek, 5 lutego 2016 20:28
Reklama
Reklama
- 1,2 kg ugotowanych ziemniaków w mundurkach
- 1 szklanka mąki ryżowej białej
- ½ szklanki skrobi ziemniaczanej
- brzoskwinie (mogą być z puszki, świeże, mrożone, lub z kompotu)
Ziemniaki obierz i ugotuj. Ostudź, przeciśnij przez praskę. Dodaj mąkę, wymieszaj dokładnie. Formuj małe placuszki, a następnie połóż na nie kawałki brzoskwiń, po czym zlep je i formuj w dłoniach kluski.
Knedle wrzucaj na lekko osolony wrzątek i gotuj 3 minuty od wypłynięcia. Podawaj z masłem, jogurtem lub posypką z bułki tartej. Smacznego!
Reklama
Zobacz inne przepisy na obiad dla dziecka
Reklama
Reklama
Reklama