Bezglutenowe naleśniki
Bezglutenowe naleśniki - sprawdzony przepis dla dziecka. Jeśli dziecko nie może jeść glutenu, nie oznacza to, że musicie rezygnować z tego pysznego dania.
Opublikowano: wtorek, 17 grudnia 2013 15:13
Reklama
Reklama
- 5 dag mąki bezglutenowej,
- 5 dag mąki z amarantusa,
- 4 jajka,
- płaska łyżka proszku do pieczenia (bezglutenowego),
- 2 łyżki cukru,
- szczypta soli.
Reklama
Wbij do miski białka i odrobinę soli. Ubij mikserem na sztywno, dodaj cukier. Gdy składniki dobrze się połączą, wlej żółtka. Następnie dodaj mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Na patelnię wylej odrobinę oliwy. Gdy dobrze się rozgrzeje, smaż naleśniki na małym ogniu. Podawaj z serkiem, deserem lub owocami.
Reklama
Reklama
Reklama