Bezglutenowe naleśniki
Musisz z diety wykluczyć gluten, ale uwielbiasz naleśniki. Wypróbuj nasz przepis na bezglutenowe naleśniki. Są łatwe w przygotowaniu i bardzo smaczne.
- Przepis dodała nasza czytelniczka Joanna G.
Opublikowano: piątek, 5 lutego 2016 19:46
Reklama
Reklama
- 1 szklanka mąki gryczanej
- 1 szklanka mąki kukurydzianej
- 0,5 szklanki mąki ziemniaczanej
- 2,5 szklanki mleka roślinnego (domowe klik, klik, klik)
- oleju do smażenia (tylko na posmarowanie patelni)
- ulubiona konfitura
- twaróg
- owoce
Mąkę gryczaną, kukurydzianą i ziemniaczaną wymieszaj z mlekiem i odstaw ciasto na minimum 15 minut. Jeśli jest zbyt gęste, dolej jeszcze kilka łyżek wody. Smaż na posmarowanej tłuszczem patelni teflonowej (tylko pierwszy naleśnik, później już na suchej).
Usmażone naleśniki możesz podawać z serem i owocami. Ja najbardziej lubię ze Śliwellą, solonym karmelem lub konfiturą truskawkową. Smacznego!
Reklama
Zobacz inne przepisy na naleśniki dla dziecka
Reklama
Reklama
Reklama