Reklama

Reklama
  • 1 szklanka mąki gryczanej
  • 1 szklanka mąki kukurydzianej
  • 0,5 szklanki mąki ziemniaczanej
  • 2,5 szklanki mleka roślinnego (domowe klik, klik, klik)
  • oleju do smażenia (tylko na posmarowanie patelni)
  • ulubiona konfitura
  • twaróg
  • owoce

Mąkę gryczaną, kukurydzianą i ziemniaczaną wymieszaj z mlekiem i odstaw ciasto na minimum 15 minut. Jeśli jest zbyt gęste, dolej jeszcze kilka łyżek wody. Smaż na posmarowanej tłuszczem patelni teflonowej (tylko pierwszy naleśnik, później już na suchej).
Usmażone naleśniki możesz podawać z serem i owocami. Ja najbardziej lubię ze Śliwellą, solonym karmelem lub konfiturą truskawkową. Smacznego!

Reklama

Zobacz inne przepisy na naleśniki dla dziecka

Reklama
Reklama
Reklama