Reklama

Reklama
  • 140 g miękkiego masła
  • 3/4 szklanki cukru pudru
  • 3 jajka
  • pół łyżeczki ekstraktu z wanilii
  • 1 szklanki mąki pszennej
  • ¾ szklanki otrębów
  • 1 dojrzały banan
  • 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia

Masło utrzyj mikserem na puszystą masę. Dodaj cukier, pokrojony w plasterki banan i ekstrakt z wanilii. Dalej ucierając po kolei wbijaj jajka, miksując po każdym dodaniu. Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia i otrębami, dodaj do masy, zmiksuj.
Formę do muffinek wyłóż papilotkami. Do każdej papilotki nałóż ciasta, do 2/3 wysokości. Piecz w temperaturze 160-170ºC przez około 20-25 minut.
Do ozdoby przygotuj – gotowe polewy, barwniki spożywcze, kolorowe posypki i wszelkie bakalie.

Źródło: materiały prasowe Bakalland

Reklama

Wypróbuj inne przepisy doskonałe na deser

Reklama
Reklama
Reklama