Błyskawiczne babeczki
Wypróbuj przepis na błyskawiczne babeczki. Możesz je zrobić z dzieckiem. To świetna propozycja na podwieczorek.
Opublikowano: wtorek, 27 maja 2014 16:05
Reklama
Reklama
- 140 g miękkiego masła
- 3/4 szklanki cukru pudru
- 3 jajka
- pół łyżeczki ekstraktu z wanilii
- 1 szklanki mąki pszennej
- ¾ szklanki otrębów
- 1 dojrzały banan
- 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
Masło utrzyj mikserem na puszystą masę. Dodaj cukier, pokrojony w plasterki banan i ekstrakt z wanilii. Dalej ucierając po kolei wbijaj jajka, miksując po każdym dodaniu. Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia i otrębami, dodaj do masy, zmiksuj.
Formę do muffinek wyłóż papilotkami. Do każdej papilotki nałóż ciasta, do 2/3 wysokości. Piecz w temperaturze 160-170ºC przez około 20-25 minut.
Do ozdoby przygotuj – gotowe polewy, barwniki spożywcze, kolorowe posypki i wszelkie bakalie.
Źródło: materiały prasowe Bakalland
Reklama
Wypróbuj inne przepisy doskonałe na deser
Reklama
Reklama
Reklama