Błyskawiczny krupniczek
Jak zrobić szybko zupę? Polecamy przepis na błyskawiczny krupnik!
Opublikowano: wtorek, 10 grudnia 2013 11:35
Reklama
Reklama
- dwie łyżki mrożonej włoszczyzny krojonej w paseczki,
- 3/4 szklanki wody,
- łyżeczka masła lub oleju,
- łyżeczka kaszki krakowskiej.
Zagotuj w garnuszku wodę. Usuń z mieszanki warzywnej nadmiar pora. Wsyp włoszczyznę do wrzątku. Gdy zupa się zagotuje, dodaj, ciągle mieszając, kaszkę krakowską. Gotuj zupkę, aż wszystko będzie miękkie (ok. 8 minut). W razie potrzeby uzupełniaj wodę, pamiętając, że zupa dla niemowląt powinna być gęsta i podawana łyżeczką. Jeśli malec jada jeszcze potrawy miksowane, zmiksuj zupkę i dodaj łyżeczkę masła lub oleju, zagotuj.
Sprawdź inne przepisy na zupy
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama