Reklama

Reklama
  • 3/4 szklanki mąki
  • 150 g masła
  • 2 jajka
  • 3/4 szklanki brązowego cukru
  • 4–5 kropli zapachu waniliowego
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • pół łyżeczki soli

Na gwiazdki:

  • 50 g landrynek

Reklama

Rozgrzej piekarnik do 180°C. Masło utrzyj mikserem, stopniowo dodając cukier, jajka i zapach. W innym naczyniu wymieszaj mąkę, proszek i sól. Mieszając, dodawaj do masy suche składniki. Ugnieć ciasto na stolnicy, owiń folią, włóż do lodówki na godzinę. Rozwałkuj na grubość 0,5 cm. Szklanką wytnij koła, układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Foremką w kształcie gwiazdki wytnij środki. Landrynki utłucz. Wsyp do każdego gwiazdkowego otworu.
Piecz 10 minut.

Reklama
Reklama
Reklama