Brązowe prostokąty
Miód i orzechy to idealne połączenie - wypróbuj przepis na brązowe prostokąty.
- Edipresse
Opublikowano: czwartek, 24 kwietnia 2014 08:42
Reklama
Reklama
- szklanka mielonych orzechów
- 2 czubate łyżki mąki pszennej zmieszanej z łyżeczką proszku do pieczenia
- 5 jajek
- 4 płaskie łyżki miodu
- ewentualnie polewa czekoladowa zrobiona w domu lub dżem
Oddziel żółtka od białek. Ubij sztywną pianę z białek. Ciągle ubijając, dodaj cukru. Wszystko delikatnie wymieszaj z żółtkami. Powoli wsyp mielone orzechy i mąkę z proszkiem do pieczenia – zrób to delikatnie łyżką, by ciasto nie opadało. Wlej do prostokątnej, dość dużej blachy. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz, aż patyczek wetknięty w ciasto będzie suchy. Po upieczeniu i przestygnięciu wyłóż ciasto na deskę, polej polewą czekoladową albo przełóż morelowym dżemem. Pokrój w niewielkie prostokąty.
Reklama
Wypróbuj inne przepisy doskonałe na deser
Reklama
Reklama
Reklama