- 1 brokuł,
- 1 marchewka,
- 1 pietruszka,
- 1 ziemniak,
- 1-2 łyżki kaszy manny,
- olej,
- sól, pieprz (do smaku)
- mały ząbek czosnku
Wszystkie warzywa umyj, obierz, pokrój lub - w przypadku brokuła - podziel na różyczki. Gotuj aż do miękkości w niewielkiej ilości wody. Dodaj dwie łyżki oleju, sól, pieprz ziołowy, czosnek. Zmiksuj wszystko.
Jeśli zupa jest za rzadka, dodaj (i dobrze rozmieszaj!) łyżkę lub dwie kaszy manny błyskawicznej. Gotuj jeszcze przez parę minut. Zupę można też zagęścić mąką z mlekiem lub śmietanką.
Przepis nadesłany przez Annę na konkurs "Dodaj przepis". Weź udział w naszym konkursie i wygraj książkę kulinarną "Dodaj przepis".
Sprawdź inne przepisy na zupy