Reklama

Reklama
  • 1 brokuł,
  • 1 marchewka,
  • 1 pietruszka,
  • 1 ziemniak,
  • 1-2 łyżki kaszy manny,
  • olej,
  • sól, pieprz (do smaku)
  • mały ząbek czosnku

Wszystkie warzywa umyj, obierz, pokrój lub - w przypadku brokuła - podziel na różyczki. Gotuj aż do miękkości w niewielkiej ilości wody. Dodaj dwie łyżki oleju, sól, pieprz ziołowy, czosnek. Zmiksuj wszystko.
Jeśli zupa jest za rzadka, dodaj (i dobrze rozmieszaj!) łyżkę lub dwie kaszy manny błyskawicznej. Gotuj jeszcze przez parę minut. Zupę można też zagęścić mąką z mlekiem lub śmietanką.

Przepis nadesłany przez Annę na konkurs "Dodaj przepis". Weź udział w naszym konkursie i wygraj książkę kulinarną "Dodaj przepis".

Reklama

Sprawdź inne przepisy na zupy

Reklama
Reklama
Reklama