Reklama
  • 3 brzoskwinie
  • 6 biszkoptów
  • 2 łyżki śmietanki 18%
  • ½ szklanki czerwonych porzeczek
  • masło
  • listki mięty

Umyj dokładnie brzoskwinie i porzeczki pod bieżącą wodą. Brzoskwinie włóż do garnka i zalej wrzątkiem. Po dwóch minutach wyjmij je ostrożnie z wody i obierz ze skórki. Następnie przekrój każdą z nich na połowy i wyjmij pestki. Porzeczki pozostaw na sitku aby obeschły. Zetrzyj na tarce biszkopty i wsyp je do miski. Wlej do nich śmietankę i wymieszaj. Napełnij masą brzoskwiniowe wgłębienia i ułóż na nich porzeczki. Połówki brzoskwiń ułóż w wysmarowanym masłem naczyniu żaroodpornym. Wstaw je do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na około 15 minut. Udekoruj listkami mięty.

Reklama

Wypróbuj inne przepisy doskonałe na deser

Zobacz także
Reklama
Reklama
Reklama