Brzoskwinie z porzeczkami
Pyszna i zdrowa propozycja na podwieczorek dla całej rodziny.
![Brzoskwinie z porzeczkami Brzoskwinie z porzeczkami](https://images.immediate.co.uk/production/volatile/sites/56/2024/05/imgi8qCOx-f505c38.jpg?quality=90&resize=921,614)
- Jadwiga Modelewska
Data publikacji: piątek, 14 marca 2014 10:04
Reklama
- 3 brzoskwinie
- 6 biszkoptów
- 2 łyżki śmietanki 18%
- ½ szklanki czerwonych porzeczek
- masło
- listki mięty
Umyj dokładnie brzoskwinie i porzeczki pod bieżącą wodą. Brzoskwinie włóż do garnka i zalej wrzątkiem. Po dwóch minutach wyjmij je ostrożnie z wody i obierz ze skórki. Następnie przekrój każdą z nich na połowy i wyjmij pestki. Porzeczki pozostaw na sitku aby obeschły. Zetrzyj na tarce biszkopty i wsyp je do miski. Wlej do nich śmietankę i wymieszaj. Napełnij masą brzoskwiniowe wgłębienia i ułóż na nich porzeczki. Połówki brzoskwiń ułóż w wysmarowanym masłem naczyniu żaroodpornym. Wstaw je do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na około 15 minut. Udekoruj listkami mięty.
Reklama
Wypróbuj inne przepisy doskonałe na deser
Zobacz także
Reklama
Reklama
Reklama