Brzoskwinie z porzeczkami
Pyszna i zdrowa propozycja na podwieczorek dla całej rodziny.

Opublikowano: piątek, 14 marca 2014 10:04
Reklama
Reklama
- 3 brzoskwinie
- 6 biszkoptów
- 2 łyżki śmietanki 18%
- ½ szklanki czerwonych porzeczek
- masło
- listki mięty
Umyj dokładnie brzoskwinie i porzeczki pod bieżącą wodą. Brzoskwinie włóż do garnka i zalej wrzątkiem. Po dwóch minutach wyjmij je ostrożnie z wody i obierz ze skórki. Następnie przekrój każdą z nich na połowy i wyjmij pestki. Porzeczki pozostaw na sitku aby obeschły. Zetrzyj na tarce biszkopty i wsyp je do miski. Wlej do nich śmietankę i wymieszaj. Napełnij masą brzoskwiniowe wgłębienia i ułóż na nich porzeczki. Połówki brzoskwiń ułóż w wysmarowanym masłem naczyniu żaroodpornym. Wstaw je do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na około 15 minut. Udekoruj listkami mięty.
Reklama
Wypróbuj inne przepisy doskonałe na deser
Reklama
Reklama
Reklama