Reklama

Reklama
  • 3 brzoskwinie
  • 6 biszkoptów
  • 2 łyżki śmietanki 18%
  • ½ szklanki czerwonych porzeczek
  • masło
  • listki mięty

Umyj dokładnie brzoskwinie i porzeczki pod bieżącą wodą. Brzoskwinie włóż do garnka i zalej wrzątkiem. Po dwóch minutach wyjmij je ostrożnie z wody i obierz ze skórki. Następnie przekrój każdą z nich na połowy i wyjmij pestki. Porzeczki pozostaw na sitku aby obeschły. Zetrzyj na tarce biszkopty i wsyp je do miski. Wlej do nich śmietankę i wymieszaj. Napełnij masą brzoskwiniowe wgłębienia i ułóż na nich porzeczki. Połówki brzoskwiń ułóż w wysmarowanym masłem naczyniu żaroodpornym. Wstaw je do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na około 15 minut. Udekoruj listkami mięty.

Reklama

Wypróbuj inne przepisy doskonałe na deser

Reklama
Reklama
Reklama