Reklama

Reklama
  • 130 g pestek słonecznika
  • 90 g siemienia lnianego
  • 65 g pestek dyni
  • 150 g płatków owsianych
  • 5 łyżek nasion babki płesznik
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżka miodu
  • 45 g oleju kokosowego lub masła
  • 2 łyżki nasion chia (szałwi hiszpańskiej)
  • 400 ml wody

Ciepłą wodę wymieszaj z olejem i miodem. W misce wymieszaj suche składniki. Wlej do nich mokre i mieszaj łyżką aż suche składniki wchłoną cały płyn. Masę przełóż do foremki keksowej wyłożonej papierem do pieczenia. Wyrównaj powierzchnię i odstaw pod przykryciem na minimum dwie godziny. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz w 180ºC przez około 20 minut. Po tym czasie wyjmij chlebek z formy i połóż razem z papierem na płaskiej blaszce.

Zobacz inne przepis na domowy chleb

Reklama

Przepis pochodzi z magazynu "Mamo, To Ja"

Reklama
Reklama
Reklama