Chrupiące naleśniczki z owocami
Chrupiące naleśniczki z owocami: przepis.
Opublikowano: wtorek, 10 grudnia 2013 14:25
Reklama
- 5 płaskich łyżeczek Nestlé Sinlac
- 2 płaskie łyżeczki mąki ryżowej
- łyżeczka oleju
- szczypta soli
- brzoskwinia
- płaska łyżeczka cukru (niekoniecznie)
Brzoskwinię umyj, obierz ze skórki, wyjmij pestkę, pokrój na cząstki. Włóż do garnuszka, wlej kilka łyżek wody, lekko podduś, stale mieszając. Pod koniec możesz dodać cukier. Nestlé Sinlac połącz z 60 ml wody. Dodaj mąkę ryżową, sól. Wszystkie składniki starannie wymieszaj. Rozgrzej olej na patelni, a gdy będzie ona bardzo gorąca, wlej ciasto. Smaż po obu stronach. Do kolejnych naleśników nie dodawaj tłuszczu. Podawaj z owocami.
Reklama
Nasza rada: Takie naleśniki są doskonałe dla alergika: nie zawierają ani mleka, ani jajek. Można je podawać również starszemu dziecku, dodając różnego rodzaju farsze. Dobrym farszem będą również owoce ze słoiczka.
Zobacz także
Reklama
Reklama
Reklama