Reklama

Reklama
  • 5 płaskich łyżeczek Nestlé Sinlac
  • 2 płaskie łyżeczki mąki ryżowej
  • łyżeczka oleju
  • szczypta soli
  • brzoskwinia
  • płaska łyżeczka cukru (niekoniecznie)

Brzoskwinię umyj, obierz ze skórki, wyjmij pestkę, pokrój na cząstki. Włóż do garnuszka, wlej kilka łyżek wody, lekko podduś, stale mieszając. Pod koniec możesz dodać cukier. Nestlé Sinlac połącz z 60 ml wody. Dodaj mąkę ryżową, sól. Wszystkie składniki starannie wymieszaj. Rozgrzej olej na patelni, a gdy będzie ona bardzo gorąca, wlej ciasto. Smaż po obu stronach. Do kolejnych naleśników nie dodawaj tłuszczu. Podawaj z owocami.

Reklama

Nasza rada: Takie naleśniki są doskonałe dla alergika: nie zawierają ani mleka, ani jajek. Można je podawać również starszemu dziecku, dodając różnego rodzaju farsze. Dobrym farszem będą również owoce ze słoiczka.

Reklama
Reklama
Reklama