Chrupiące paluszki
Pomysł na obiad dla całej rodziny.
- Mamo to ja
Opublikowano: środa, 19 sierpnia 2015 10:05
Reklama
Reklama
- 250 g filetów z morskiej ryby
- pół szklanki płatków kukurydzianych
- łyżka kaszy kukurydzianej
- łyżka tartej bułki
- jajko
- 2 łyżki mąki
- pół cytryny
- olej rzepakowy do smażenia
Płatki włóż do torebki foliowej i rozkrusz za pomoc tłuczka. Wsyp na talerzyk, wymieszaj z bułką i kaszą kukurydzianą. Filety pokrój na kawałki (ok. 5 cm długości i 2 cm szerokości). Jajko umyj, rozbij na talerzyk, roztrzep widelcem. Filety skrop sokiem z cytryny, oprósz mąką, zanurz w roztrzepanym jajku i panieruj w płatkach wymieszanych z bułką i kaszą. Smaż na rozgrzanym oleju po cztery minuty z każdej strony.
Reklama
Sprawdź inne przepisy na dania z ryb
Polecamy: Rybne nuggetsy
Reklama
Reklama
Reklama