Reklama

Reklama
  • 250 g filetów z morskiej ryby
  • pół szklanki płatków kukurydzianych
  • łyżka kaszy kukurydzianej
  • łyżka tartej bułki
  • jajko
  • 2 łyżki mąki
  • pół cytryny
  • olej rzepakowy do smażenia

Płatki włóż do torebki foliowej i rozkrusz za pomoc tłuczka. Wsyp na talerzyk, wymieszaj z bułką i kaszą kukurydzianą. Filety pokrój na kawałki (ok. 5 cm długości i 2 cm szerokości). Jajko umyj, rozbij na talerzyk, roztrzep widelcem. Filety skrop sokiem z cytryny, oprósz mąką, zanurz w roztrzepanym jajku i panieruj w płatkach wymieszanych z bułką i kaszą. Smaż na rozgrzanym oleju po cztery minuty z każdej strony.

Reklama

Sprawdź inne przepisy na dania z ryb
Polecamy: Rybne nuggetsy

Reklama
Reklama
Reklama