Ciasto bananowe
Polecamy przepis na ciasto bananowe, które pokochają twoje dzieci.
Opublikowano: czwartek, 12 grudnia 2013 15:03
Reklama
- 3/4 kg owoców, bananów i jabłek,
- 10 dkg migdałów,
- 20 dkg rodzynek,
- 1 szklanka mąki gryczanej,
- 1 szklanka oleju słonecznikowego,
- 3/4 kg mąki kukurydzianej,
- szczypta soli,
- trzy łyżki sezamu.
Jabłka umyj, obierz, zetrzyj na grubej tarce. Banany rozgnieć widelcem. Migdały sparz gorącą wodą, obierz ze skórki, zmiel. Przesianą mąkę wymieszaj z solą i owocami, na końcu dodaj olej. Formę do ciasta posmaruj tłuszczem i posyp sezamem. Wlej ciasto do formy. Rozgrzej piekarnik do 190 stopni Celsjusza. Piecz około 50–60 minut.
Reklama
Uwaga: Ciasto bananowe zawdzięcza swój słodki smak owocom, nie trzeba więc do niego dodawać cukru.
Zobacz także
Reklama
Reklama
Reklama