Reklama

Reklama
  • 6 jajek
  • 2 szklanki mąki
  • 3/4 szklanki cukru
  • szklanka malin
  • 4 brzoskwinie (z puszki)
  • 2 opakowania galaretki brzoskwiniowej
  • szczypta soli

Żółtka oddziel od białek. Białka ubij z solą na sztywną pianę. Ciągle ubijając, dodaj cukier, a następnie żółtka (po jednym). Stopniowo dodawaj mąkę, mieszając ciasto delikatnie łyżką. Następnie przełóż je do tortownicy (o średnicy ok. 30 cm) wysmarowanej masłem i wysypanej mąką. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180°C przez 35–40 min, aż biszkopt będzie złoty. Galaretkę rozpuść w połowie ilości wody podanej na opakowaniu galaretki. Brzoskwinie obierz ze skórki, pokrój w cząstki. Owoce ułóż na cieście, zalej tężejącą galaretką.

Nasza rada: Jeśli dodajesz mrożone owoce, nie musisz ich rozmrażać. Wystarczy przepłukać je wodą i zalać tężejącą galaretką.

Reklama

Polecamy: rolada śmietankowo truskawkowa

Reklama
Reklama
Reklama