Clafoutis z jagodami
Clafoutis z jagodami, czyli owoce w cieście naleśnikowym to wspaniała propozycja na wakacyjny deser i jednocześnie świetny pomysł na wykorzystanie sezonowych owoców podczas letniego przyjęcia! Do ciasta tradycyjnie wybierano wiśnie, ale równie dobrze smakują połączenia z innymi owocami.
- Przepis pochodzi z materiałów prasowych firmy Wieluń, producenta serka kanapkowo-sernikowego "Mój Ulubiony".
Opublikowano: środa, 3 sierpnia 2016 11:06
Reklama
Reklama
- 200 g twarożku kanapkowo – sernikowego
- 150 ml mleka
- 2 jajka
- 50 g mąki
- 50 g cukru pudru
- 250 g jagód lub borówek amerykańskich
- masło do natłuszczenia foremek
4 małe foremki do zapiekania lub jedną większą posmarować masłem. Twarożek, mleko, jajka, cukier i mąkę zmiksować na gładką masę, wylać do foremek, na wierzchu ułożyć owoce, zapiekać ok 20 minut w 190 stopniach C. Podawać na ciepło, oprószone cukrem pudrem.
Reklama
Zobacz więcej prostych przepisów na desery dla dziecka
Reklama
Reklama
Reklama