Czekoladki z olejem kokosowym
Choć kaloryczne czekoladki z oleju kokosowego mają wyśmienity smak. Zrobisz je naprawdę błyskawicznie! A po godzinie w zamrażarce można są gotowe. O czym pamiętać? By nie zjeść ich zbyt dużo na jedne raz. Nawet maluch może spróbować.
- Przepis pochodzi z bloga nebeskaa.blogspot.com
Opublikowano: środa, 23 sierpnia 2017 14:16
Reklama
Reklama
- 2 łyżki oleju kokosowego
- 1,5 łyżki naturalnego kakao
- 1-2 łyżeczki miodu
- 1 łyżka masła orzechowego
- wiórki kokosowe lub ekspandowane ziarna
- Wszystkie składniki: olej kokosowy, miód, masło orzechowe i kakao (oprócz wiórków lub ziaren) rozpuść w garnuszku na małym ogniu.
- Przelej do silikonowej foremki na kostki lodu i posyp ulubionymi dodatkami (np. ekspandowanymi jagłami, np. Soligrano, lub wiórkami kokosowymi).
- Włoż do zamrażarki. Po około godzinie czekoladki powinny już być gotowe.
Reklama
Zobacz więcej przepisów na desery z dodatkiem kakao
Reklama
Reklama
Reklama