Reklama

Reklama
  • 1 szklanka ciecierzycy
  • 2 szklanki mleka kokosowego
  • 4 łyżki karobu (lub kakao)
  • 4 łyżki mąki ryżowej
  • 2 łyżki mąki z ciecierzycy
  • 2 łyżki masła orzechowego (z kawałkami orzechów)
  • 3 łyżki ksylitolu (lub więcej wedle upodobań)
  • 1 łyżeczka bezglutenowego proszku do pieczenia 1 tabliczka gorzkiej czekolady

Ciecierzycę namocz dzień wcześniej w zimnej wodzie. Zostaw na noc. Następnego dnia wodę wylej, ciecierzycę przepłucz, zalej mlekiem kokosowym z 1 szklanką wody, ugotuj do miękkości. Ciecierzycę odcedź, zostaw do ostygnięcia. Zblenduj, dodaj karob, mąkę, masło, proszek i ksylitol. Formuj kulki, rozpłaszcz je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzchu powtykaj kawałeczki gorzkiej czekolady. Piecz 15 minut w 180 stopniach. Smacznego!

Reklama

Zobacz inne przepisy na ciasteczka dla dziecka

Reklama
Reklama
Reklama