Reklama

Reklama
  • 2 jajka
  • 100 g startej na tarce dyni
  • 150 g cukru pudru
  • 125 g mąki
  • 40 g mąki ziemniaczanej
  • 80 g masła
  • płaska łyżeczka proszku do pieczenia

Obie mąki wymieszaj z proszkiem do pieczenia. Żółtka oddziel od białek. Miękkie masło utrzyj z cukrem. Do utartej masy dodaj, ciągle ucierając, po jednym żółtku. Następnie dodawaj partiami mąkę i utartą dynię, a na koniec – ubitą na sztywno pianę z białek. Delikatnie wymieszaj łyżką. Ciasto przełóż do formy muffinkowej wyłożonej papierowymi papilotkami. Piecz około 20 minut w 180°C.

Reklama

Wypróbuj inne przepisy z wykorzystaniem dyni
Polecamy: Razowe drożdżówki z dynią

Reklama
Reklama
Reklama