Dżem jagodowy
Przetwory z owoców to niezastąpione źródło witamin i smak lata w środku zimy. Wykorzystaj sezon na jagody i zrób pyszny dżem z tych owoców.
- Edipresse
Opublikowano: środa, 27 lipca 2016 10:42
Reklama
Reklama
- 2 kg jagód
- 2 paczki żelfix 3 : 1
- 60 dag cukru
Owoce dokładnie umyj, osącz, przełóż do garnka i lekko ugnieć. Wsyp żelfix, stale mieszając, i zagotuj.
Nie przerywając mieszania, wsyp cukier i doprowadź dżem do wrzenia. Gotuj ok. 5 minut. Gorący przełóż do wyparzonych słoików (do pełna), zamknij je i odwrócić do góry dnem.
Reklama
Zobacz więcej przepisów na owoce i przetwory dla malucha
Reklama
Reklama
Reklama