Fasolowe muffiny
Fasolowe muffiny to pyszny deser dla całej rodziny. Polecane dla alergików!
- Mamo, To Ja
Opublikowano: piątek, 21 sierpnia 2015 10:53
Reklama
Reklama
- 150 g białej fasoli z puszki
- jajko
- pół łyżeczki proszku do pieczenia
- łyżka gęstego jogurtu
- 20 g brązowego cukru
- 20 g rodzynek
- pół łyżeczki cynamonu
- 10 g mielonego siemienia lnianego
Opłukaną i osączoną fasolę zmiksuj w blenderze razem z jajkiem. Dodaj pozostałe składniki i wszystko razem wymieszaj. Masę przełóż do małych, silikonowych foremek na muffinki i piecz w piekarniku około 35 minut w temp. 170°C.
Reklama
Wypróbuj inne przepisy doskonałe na deser
Polecamy: Bezglutenowe ciasto cynamonowe z fasoli
Reklama
Reklama
Reklama