Faszerowane pomidorki cherry
Pomidorki faszerowane twarogiem o smaku bazylii to nasza propozycja na wiosenną przekąskę. Jest lekka i bardzo smaczna. Może być serwowana nawet na eleganckich przyjęciach.
Opublikowano: poniedziałek, 12 maja 2014 21:51
Reklama
Reklama
- 2 łyżki otrąb owsianych
- 1 opakowanie pomidorków cherry
- 1/2 kostki twarogu półtłustego
- 1 łyżka oleju lnianego lub oliwy z oliwek
- 1/2 pęczka bazylii
- sól, pieprz do smaku
Zmiksuj na gładką masę twaróg z olejem, otrębami i bazylią. Dopraw solą i pieprzem.
Pomidorki przekrój na pół i wydrąż środek. Wypełnij go masą twarogową. Tak przygotowane pomidorki najlepiej smakują z listkami sałaty.
Źródło: materiały prasowe Kupiec
Reklama
Wypróbuj inne przepisy idealne na śniadanie
Reklama
Reklama
Reklama