Fettuccini z brokułami i cukinią
Jak przygotować fettuccini z brokułami i cukinią? To prostsze niż myślisz! Zobacz nasz przepis.
Opublikowano: wtorek, 10 grudnia 2013 10:28
Reklama
Reklama
- duża główka brokułów
- 2 młode wąskie cukinie
- pół paczki makaronu fettuccini (wstążki)
- 2 ząbki czosnku
- 1/2 szklanki wywaru z kurczaka
- 2 łyżki oliwy
- 2 łyżki masła
- 2 łyżki startego parmezanu lub żółtego sera
- pieprz ziołowy do smaku
Brokuły umyj i pokrój na kawałki. Gotuj ok. pięciu minut, aż będą lekko miękkie, odcedź, przepłucz zimną wodą. Cukinie umyj, pokrój na grube plasterki. Na dużej patelni rozgrzej oliwę i duś cukinię przez ok. pięć minut, następnie dodaj zgnieciony czosnek i masło. Intensywnie podgrzewaj potrawę przez dwie minuty lub więcej. Dodaj brokuły i wywar z kurczaka. Przypraw do smaku pieprzem ziołowym i duś potrawę jeszcze przez trzy minuty. Ugotuj makaron na półmiękko. Wymieszaj z serem i na jeszcze gorących kluskach ułóż jarzyny.
Reklama
Sprawdź inne wegetariańskie przepisy
Reklama
Reklama
Reklama