Reklama

Reklama
  • duża główka brokułów
  • 2 młode wąskie cukinie
  • pół paczki makaronu fettuccini (wstążki)
  • 2 ząbki czosnku
  • 1/2 szklanki wywaru z kurczaka
  • 2 łyżki oliwy
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki startego parmezanu lub żółtego sera
  • pieprz ziołowy do smaku

Brokuły umyj i pokrój na kawałki. Gotuj ok. pięciu minut, aż będą lekko miękkie, odcedź, przepłucz zimną wodą. Cukinie umyj, pokrój na grube plasterki. Na dużej patelni rozgrzej oliwę i duś cukinię przez ok. pięć minut, następnie dodaj zgnieciony czosnek i masło. Intensywnie podgrzewaj potrawę przez dwie minuty lub więcej. Dodaj brokuły i wywar z kurczaka. Przypraw do smaku pieprzem ziołowym i duś potrawę jeszcze przez trzy minuty. Ugotuj makaron na półmiękko. Wymieszaj z serem i na jeszcze gorących kluskach ułóż jarzyny.

Reklama

Sprawdź inne wegetariańskie przepisy

Reklama
Reklama
Reklama