Reklama

Reklama
  • 400 g combra jagnięcego
  • 750 g pomidorów
  • 4 szałwie
  • 80 g suszonych żurawin
  • 1 cebula
  • 2 goździki
  • 3 łyżki stołowe oliwy z oliwek
  • sól
  • chili
  • pieprz

Reklama

Jagnięcinę pokroić w kostkę doprawić solą i pieprzem. Następnie rozgrzać łyżkę stołową oliwy z oliwek i podsmażyć mięso z obu stron. Później piec w temperaturze 180°C przez 12-15 minut. Pomidory sparzyć, obrać i pokroić w kostkę. przekroić i parzyć w gorącej wodzie przez 1 minutę. Szałwię umyć, osuszyć i usunąć liście z łodyg. Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę, a następnie usmażyć. Dodać pomidory i szałwię, a następnie dusić przez ok. 10 minut. Po 5 minutach dodać żurawiny. Doprawić solą, chili i pieprzem.

Wypróbuj również przepisy na zdrowe sałatki

Reklama
Reklama
Reklama