Filet jagnięcy z pomidorami i żurawiną
Masz ochotę zrobić niebanalne danie w 15 minut? W takim razie ten przepis jest stworzony dla ciebie.
- Paulina Wawrzyniak
Opublikowano: czwartek, 2 października 2014 13:32
Reklama
Reklama
- 400 g combra jagnięcego
- 750 g pomidorów
- 4 szałwie
- 80 g suszonych żurawin
- 1 cebula
- 2 goździki
- 3 łyżki stołowe oliwy z oliwek
- sól
- chili
- pieprz
Reklama
Jagnięcinę pokroić w kostkę doprawić solą i pieprzem. Następnie rozgrzać łyżkę stołową oliwy z oliwek i podsmażyć mięso z obu stron. Później piec w temperaturze 180°C przez 12-15 minut. Pomidory sparzyć, obrać i pokroić w kostkę. przekroić i parzyć w gorącej wodzie przez 1 minutę. Szałwię umyć, osuszyć i usunąć liście z łodyg. Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę, a następnie usmażyć. Dodać pomidory i szałwię, a następnie dusić przez ok. 10 minut. Po 5 minutach dodać żurawiny. Doprawić solą, chili i pieprzem.
Wypróbuj również przepisy na zdrowe sałatki
Reklama
Reklama
Reklama