Reklama
  • 600 g filetów z mintaja
  • średnia cytryna
  • 2–3 małe młode cukinie
  • 1/3 kostki masła
  • sól, pieprz, szczypiorek
  • folia lub rękaw foliowy do pieczenia

Cukinie pokrój w krążki, z cytryny wyciśnij sok. Rybę pokrój w 2–3 cm w paski. Folię rozłóż na blaszce. Wysmaruj ją masłem, rozłóż krążki cukinii, ułóż na nich rybę, skrop sokiem z cytryny, oprósz solą i pieprzem, połóż wiórki masła, przykryj warstwą folii. Piecz ok. 8 minut w temp. 240°C. Ułóż na wygrzanym talerzu, oprósz szczypiorkiem.
1 porcja dla dziecka = 1–2 „paski” ryby

Zobacz także

Sprawdź inne przepisy na dania z ryb

Reklama

Reklama
Reklama
Reklama