Reklama

Reklama
  • cukinia
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 jajka
  • łyżka mąki
  • szczypta soli
  • pieprz
  • olej rzepakowy do smażenia

Cukinię pokrój w plasterki, przełóż do garnka, zalej wrzątkiem. Gotuj 2 min, odsącz na sitku. Na rozgrzanym oleju podsmaż pokrojony czosnek, dodaj cukinię. Jajka ubij na sztywno, delikatnie wymieszaj z mąką, dopraw solą i pieprzem. Warzywa zalej masą jajeczną. Smaż na małym ogniu z obu stron do zrumienienia.

Nasza rada: Taki włoski omlet (bo tym w rzeczywistości jest fritatta) będzie doskonałym daniem na pożywną kolację. Wyśmienicie smakuje z sokiem z marchwi i pomarańczy.

Reklama

Sprawdź inne wegetariańskie przepisy

Reklama
Reklama
Reklama