Reklama

Reklama
  • warzywa na patelnię ze szpinakiem Hortex – 1 opakowanie
  • 150 g sera feta
  • 100 ml śmietanki 30%
  • 6 jajek
  • 2 łyżki masła
  • ew. łyżeczka czarnego sezamu
  • świeży tymianek lub oregano
  • sól, pieprz

Warzywa na patelnię przesmaż na maśle. Jajka dokładnie wymieszaj ze śmietanką, przyprawą z saszetki, solą i pieprzem, po czym zalej nimi warzywa. Wierzch posyp równomiernie pokruszonym serem feta i ewentualnie sezamem, a następnie całość wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 180°C i piecz ok. 30 minut (z funkcją grilla, na najwyższym poziomie). Gotową frittatę można na koniec posypać świeżymi ziołami (np. listkami tymianku lub oregano).

Reklama

Zobacz więcej przepisów na: dania z jajkami
Zobacz także: Przepisy na szpinak

Reklama
Reklama
Reklama