Frittata ze szpinakiem
Przepis na frittatę ze szpinakiem - jajka, szpinak i odrobina ziół komponują się wyśmienicie. To świetne danie na sycące śniadanie lub lekką kolację.
- Przepis pochodzi z materiałów prasowych marki Hortex, producenta mrożonek warzywnych
Opublikowano: poniedziałek, 7 listopada 2016 16:09
Reklama
Reklama
- warzywa na patelnię ze szpinakiem Hortex – 1 opakowanie
- 150 g sera feta
- 100 ml śmietanki 30%
- 6 jajek
- 2 łyżki masła
- ew. łyżeczka czarnego sezamu
- świeży tymianek lub oregano
- sól, pieprz
Warzywa na patelnię przesmaż na maśle. Jajka dokładnie wymieszaj ze śmietanką, przyprawą z saszetki, solą i pieprzem, po czym zalej nimi warzywa. Wierzch posyp równomiernie pokruszonym serem feta i ewentualnie sezamem, a następnie całość wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 180°C i piecz ok. 30 minut (z funkcją grilla, na najwyższym poziomie). Gotową frittatę można na koniec posypać świeżymi ziołami (np. listkami tymianku lub oregano).
Reklama
Zobacz więcej przepisów na: dania z jajkami
Zobacz także: Przepisy na szpinak
Reklama
Reklama
Reklama