- 1 opakowanie macy (może być czosnkowa)
- 1 pęczek rzodkiewki
- 1 sztuka awokado
- 2 jaja ugotowane na twardo
- 1 łyżka majonezu
- 1 ząbek czosnku
- 1 łyżka soku z cytryny
- 4 czarne oliwki
- 1 pęczek szczypiorku
- sól, pieprz do smaku
Dojrzałe awokado zmiksuj z jajkami, czosnkiem, majonezem i sokiem z cytryny. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Posmaruj macę pastą. Udekoruj przekąskę pokrojonymi w plasterki rzodkiewkami. Ułóż z nich gąsienicę. Oczy zrób z plasterków oliwek, a usta z kawałków rzodkiewki. Nóżki i czułki zrób ze szczypiorku. Smacznego!
Źródło: materiały prasowe Kupiec
Wypróbuj inne przepisy idealne na śniadanie