Gnocchi z dynią i miętą
Szukasz pomysłu na obiad dla swoje dziecka? Sprawdź nasz przepis na Gnocchi z dynią i miętą.

- "Mamo, to ja"
Opublikowano: czwartek, 12 grudnia 2013 15:26
Reklama
Reklama
- 2 ziemniaki
- 250 g dyni
- jajko
- 150 g mąki
- 2 łyżki kaszy manny
Ziemniaki i dynię ugotuj, rozgnieć za pomocą praski do ziemniaków i wymieszaj z pozostałymi składnikami. Wyrób ciasto i podziel je na cztery porcje. Z każdej uformuj długi wałek o grubości kciuka i pokrój na kawałki o długości ok. 2 cm. Wrzucaj partiami na osolony wrzątek i gotuj 2–3 minuty po wypłynięciu. Wyjmuj łyżką cedzakową na półmisek.
Reklama
Nasza rada: Gnioccchi są najlepsze tuż po ugotowaniu, posypane startym parmezanem i odrobiną drobno posiekanej mięty.
Reklama
Reklama
Reklama
Polecane
Justyna Skorupska
Newsy
„Moja mama i teściowa najchętniej odebrałyby mi prawa rodzicielskie. Uważają, że naczytałam się bzdur o nowoczesnym macierzyństwie” (list do redakcji)
redakcjamamotoja
Newsy
„Moja córka podziękowała mi za najpiękniejszy Dzień Dziecka. Zrobiłam dla niej coś, co wcześniej nie przyszło mi do głowy” [LIST DO REDAKCJI]
redakcjamamotoja
Newsy
„Tak mi przykro, bo dzieci nawet kwiatka mi nie dały na Dzień Mamy. Mąż głupio się tłumaczył” [LIST DO REDAKCJI]
redakcjamamotoja
Newsy
„Marzą mi się romantyczne wakacje z mężem, zamiast tego wciąż kłócimy się, kto idzie z dziećmi na basen albo plac zabaw” (list do redakcji)
redakcjamamotoja
Newsy
„Dziecko w sklepie prosiło o żelki. Podsłuchałam, co powiedziało ojcu, i bardzo mi żal tego rodzica” [LIST DO REDAKCJI]
redakcjamamotoja