Gnocchi z dynią i miętą
Szukasz pomysłu na obiad dla swoje dziecka? Sprawdź nasz przepis na Gnocchi z dynią i miętą.
- "Mamo, to ja"
Opublikowano: czwartek, 12 grudnia 2013 15:26
Reklama
Reklama
- 2 ziemniaki
- 250 g dyni
- jajko
- 150 g mąki
- 2 łyżki kaszy manny
Ziemniaki i dynię ugotuj, rozgnieć za pomocą praski do ziemniaków i wymieszaj z pozostałymi składnikami. Wyrób ciasto i podziel je na cztery porcje. Z każdej uformuj długi wałek o grubości kciuka i pokrój na kawałki o długości ok. 2 cm. Wrzucaj partiami na osolony wrzątek i gotuj 2–3 minuty po wypłynięciu. Wyjmuj łyżką cedzakową na półmisek.
Reklama
Nasza rada: Gnioccchi są najlepsze tuż po ugotowaniu, posypane startym parmezanem i odrobiną drobno posiekanej mięty.
Reklama
Reklama
Reklama