Reklama

Reklama
  • 1 bułka razowa bez ziarna,
  • pomidorki koktajlowe,
  • kawałek zielonej i żółtej papryki,
  • kilka oliwek czarnych i zielonych,
  • parmezan,
  • cebula,
  • ząbek czosnku,
  • łyżeczka oliwy

(warzywa możemy też zastępować tymi, które w danym sezonie są najbardziej dostępne).

Przekrój bułkę na pół. Do łyżeczki oliwy wciśnij czosnek, wymieszaj i posmaruj obie połówki. Pieczywo włóż do piekarnika (100°C, na 5-6 minut, aż będzie miało delikatny kolor). Resztę składników pokrój na kawałki, wymieszaj razem, nałóż na grzanki, a całość posyp parmezanem.

Zobacz inne przepisy na grzanki

Reklama

Przepis przygotowała Beata Prusińska, dietetyk z Naturhouse.

Reklama
Reklama
Reklama