Reklama

Reklama
  • 1 bagietka, pokrojona ukośnie na grzanki
  • masło do posmarowania grzanek
  • 500 g mieszanych pomidorów (malinowych, koktajlowych, byczych serc itd.)
  • 2 szalotki
  • łyżka octu balsamicznego
  • 3 łyżki oliwy
  • garść liści bazylii
  • kilka listków mięty i melisy
  • pieprz do smaku
  • 200 g twarożku kanapkowo-sernikowego
  • ząbek czosnku
  • łyżeczka suszonego oregano
  • sól do smaku

Pomidory umyć, pokroić duże w kostkę ok 1,5 cm. Koktajlowe na pół. Szalotkę posiekać drobno, liście ziół porwać, wszystko wymieszać w misce, dodać oliwę, ocet, doprawić solą i pieprzem.Twarożek wymieszać z oregano i startym czosnkiem, doprawić solą. Grzanki posmarować delikatnie masłem z obu stron, zrumienić na patelni lub w piekarniku z funkcją grilla. Posmarować czosnkowym twarożkiem, a na wierzchu ułożyć pomidorową sałatkę.

Reklama

Zobacz więcej przepisów na przekąski i pomysły na podwieczorek dla dziecka

Reklama
Reklama
Reklama