Gulasz z kurczaka z porem i brzoskwiniami
Opublikowano: czwartek, 3 stycznia 2013 21:41
Reklama
pierś z kurczaka - pojedyncza por - 1 szt. brzoskwinia - ok 3 połówki z puszki koperek mąka - 1 łyżka śmietana 18% - 1-2 łyżki sól pieprz
Reklama
Reklama
Pierś z kurczaka podsmażyć na oleju. Przełożyć do garnka, dodać pokrojony w paski por, dolać wody, tak aby przykryła mięso. Gotować razem ok. 10 min. Następnie dodać pokrojone w drobną kostkę brzoskwinie. Jeszcze chwilkę razem gotować. Danie przyprawić solą morską i odrobiną pieprzu. Dodać pokrojony koperek. Sos zagęścić niewielką ilością mąki, wymieszaną z 1 czubatą łyżką śmietany 18%. Podawać z kaszą jęczmienbną.
Reklama
Reklama
Reklama