Reklama
  • udko z kurczaka
  • listek świeżej mięty
  • szczypta melisy
  • natka pietruszki
  • 1/2 łyżeczki mąki
  • łyżeczka mleka modyfikowanego
  • po kawałku cebuli i marchewki

Reklama

Mięso umyj, oczyść, pokrój na kawałeczki (takie, z których gryzieniem poradzi sobie dziecko). Włóż do niewielkiej ilości wrzącej wody, dołóż zioła, kawałek cebuli i marchwi. Duś pod przykryciem na małym ogniu, aż mięso będzie miękkie. Wyjmij kurczaka i warzywa. Do wody po gotującym się gulaszu dodaj mąkę rozmieszaną w małej ilości zimnej wody. Zagotuj, dołóż startą marchew. Ostudź, dodaj mleko modyfikowane. Dolej sos do mięsa. Posyp gulasz drobno siekaną natką pietruszki. Podawaj w zależności od gustu małego smakosza z ryżem lub kluseczkami.

Reklama
Reklama
Reklama