Reklama

Reklama
  • 200 g kaszy kuskus
  • 30 ml wody
  • 30 ml mleka
  • sól, pieprz
  • 1 cukinia
  • 1 czerwona papryka
  • 3 pomidory
  • kilka liści rukoli
  • oliwa z oliwek

Podgrzać w garnku wodę i mleko, następnie wsypać kuskus. Gotować na wolnym ogniu, aż kuskus spęcznieje
i odklei się od ścianek garnka. Przełożyć kuskus do blachy, przykryć folią spożywczą, przycisnąć drugą blachą tak, aby kuskus był rozłożony równomiernie. Pozostawić do schłodzenia. W międzyczasie pokroić cukinię w talarki, paprykę w dużą kostkę
i upiec na grillu lub patelni grillowej. Doprawić do smaku solą, pieprzem
i oliwą. Pokroić pomidory w plasterki. Kiedy kuskus będzie dobrze schłodzony pokroić go w duże krążki, a następnie usmażyć z dodatkiem oliwy z oliwek na złoty kolor. Między dwa krążki kuskusu nałożyć łyżeczkę ketchupu, kilka listków rukoli, cukinię i paprykę.

Źródło: materiały prasowe Kupiec

Reklama

Sprawdź inne wegetariańskie przepisy

Reklama
Reklama
Reklama