Reklama
  • 1 paczka ziemniaczanego purée
  • 100 g gotowanej szynki
  • 100 g sera camembert
  • 1/2 szklanki jogurtu naturalnego
  • 1/2 szklanki mleka
  • 1 jajko
  • natka pietruszki
  • masło
  • sól

  1. Przygotuj purée według przepisu podanego na opakowaniu z dodatkiem mleka, masła i soli.
  2. Dodaj pokrojoną w plasterki szynkę, jajko, posiekaną natkę pietruszki i dokładnie wymieszaj.
  3. Uformuj cztery hamburgery, smaż w niewielkiej ilości oleju, aż się zarumienią.
  4. Camembert pokrój na kawałki, dodaj jogurt i podgrzewaj na patelni na małym ogniu przez 5 minut.
  5. Ziemniaczane hamburgery polej gorącym sosem serowym i podaj na stół.

Nasza rada: hamburgery będą łagodniejsze w smaku, jeśli sos serowy zastąpisz sosem pomidorowym.

Reklama

Zobacz też inne przepisy na dania z ziemniakami dla dziecka

Zobacz także
Reklama
Reklama
Reklama