Reklama

Reklama
  • podłużna pszenna bułeczka,
  • 2 małe parówki dla dzieci,
  • listek zielonej sałaty.

Domowy keczup:

  • 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego,
  • 1 łyżka soku pomidorowego,
  • 1 łyżeczka galaretki porzeczkowej albo startego winnego jabłka,
  • szczypta soli, czarnego pieprzu, papryki w proszku i cukru (połącz wszystkie składniki i lekko je wymieszaj).

Reklama

Bułkę przetnij wzdłuż, włóż do gorącego piekarnika (temp. 160°C) i przez 5 minut podgrzewaj. Paróweczki wrzuć do wrzącej wody na ok. 3 minuty. Bułeczkę posmaruj odrobiną masła, włóż do środka parówki i listek sałaty. Hot dogi podawaj z keczupem. Takie danie będzie dziecku bardzo smakowało, jeśli podasz mu bułeczkę lekko chrupiącą.

Reklama
Reklama
Reklama