Reklama

Reklama
  • 4 sznycle z indyka
  • 4 truskawki
  • 4 morele
  • szczypta soli
  • pieprz
  • 2 łyżki oleju

Mięso z indyka delikatnie rozbij tłuczkiem i oprósz solą. Owoce dokładnie umyj i osącz na sicie. Morele obierz ze skórki i pokrój razem z truskawkami na ćwiartki. Na każdym kawałku mięsa połóż połówkę moreli i pół truskawki. Mięso zwiń w roladkę i zasznuruj bawełnianą nicią. Na patelni rozgrzej olej i obsmaż roladki. Następnie wlej trochę wody, przykryj przykrywką i duś roladki, aż będą miękkie. Pod koniec duszenia dodaj pozostałe morele. Przed podaniem dziecku usuń z roladek bawełniane nici.

Reklama

Wypróbuj inne przepisy z wykorzystaniem drobiu
Polecamy: Sznycel drobiowy z masłem jabłkowym

Reklama
Reklama
Reklama