Jabłka faszerowane
Wypróbuj przepis na faszerowane jabłka. To smaczny i niskokaloryczny deser.
Opublikowano: czwartek, 19 grudnia 2013 19:34
Reklama
Reklama
- 2 szare renety
- 4 suszone morele
- 15 dkg piersi z indyka
- plasterek szynki
- mały kawałek selera
- łyżka oleju
- szczypta imbiru, gałki muszkatołowej
Mięso pokrój w kosteczkę, wymieszaj z przyprawami i olejem. Wstaw na godzinę do lodówki. Szynkę, seler, sparzone i namoczone morele pokrój w kostkę, wymieszaj z indykiem. Jabłka umyj, wydrąż, zanurz na chwilę we wrzątku. Napełnij farszem, przykryj ściętymi czapeczkami. Piecz godzinę.
Reklama
Nasza rada: Upieczone jabłka najlepiej smakują z ryżem.
Reklama
Reklama
Reklama