Reklama

Reklama
  • 1,5 łyżki miodu
  • kilka suszonych daktyli
  • 1 łyżka zmielonych pestek słonecznika
  • 4 łyżki posiekanych migdałów
  • 4 jabłka
  • opcjonalnie jogurt naturalny lub śmietanka

Półtorej łyżki miodu wymieszaj z kilkoma suszonymi daktylami, łyżką zmielonych pestek słonecznika i czterema łyżkami posiekanych płatków migdałowych. Cztery jabłka umyj i wydrąż gniazda nasienne. Napełnij je wcześniej przygotowaną masą. Piekarnik nagrzej do 180ºC. Ułóż jabłka w naczyniu żaroodpornym i dolej trochę wody (wyparuje podczas pieczenia). Piecz 30–40 minut, aż jabłka będą miękkie (nie mogą się rozpaść). Możesz podać polane jogurtem naturalnym lub śmietanką.

Reklama

Sprawdź inne słodkie przepisy

Reklama
Reklama
Reklama